„Angyal suhant át felettem” kiállítás

2019.03.27. 19:37:55
Az érdi Poly-Art tagjai szerveztek kiállítást, irodalmi estet a Fecskepalotában. A tavaszi művészeti találkozó immár hagyománnyá vált és egyre nagyobb érdeklődés övezi.

A Fecskepalotában megnyílt művészeti kiállítás két napig volt megtekinthető, a Poly-Art mindkét szekciójának (a Képzőművészek Érdi Közössége és az IRKA )  tagjai régóta készültek erre a kivételes eseményre. Már a tavalyi gánti találkozójukon eldőlt, hogy az „angyali érintés” jegyében készülnek  az irodalmi művek, kiállítási anyagok. Az ötletet a Fecskepalota ügyvezető igazgatója, Orbán Péter tavalyi köszöntőjében elhangzott „mintha angyal suhant volna át felettem” mondata adta.

„Zsolnai Tímea művészetterapeuta a kissé rendhagyó megnyitója kezdetén arra kérte a résztvevőket, hogy ki-ki álljon szembe az általa kiválasztott művel, csendesedjen el és engedje, hogy pár másodpercre valóságosan megérintse az alkotás, hogy valóságosan megélje a lelkében az érzést, a gondolatot, az üzenetet, amit a kép felidéz benne, illetve közvetít felé. Mert „a legjobb dolgok a csendben történnek velünk” – idézte Müller Péter szavait, hozzátéve: ha a mű, amely előtt némán elidőztek, még sokáig élénken él majd emlékezetükben és ugyanazokat a gondolatokat, érzéseket váltja ki, mint most – teljessé lesz az átélés.”
 
Forrás: Érdi Újság, 2019. március 27.