Kulturális programok


Bányamúzeum

Tapasztalataink szerint kicsiknek és nagyoknak egyaránt felkelti az érdeklődését a bányászat. Üdülőnktől 150 m-re található a Balás Jenő bányamúzeum. A kiállítás a magyarországi bauxitbányászat 1914-1990 közötti történetét mutatja be két, mesterségesen kialakított bányavágatban és az udvaron.

 

Csákvár

A Fecskepalotából kilenc órakor indul a csapat, általában saját autókkal, az üdülő munkatársának kíséretében.
Első állomásunk az Esterházy-kastély, ahol idegenvezető segítségével ismerkedünk meg a kastély történetével és a hozzá tartozó angolpark különlegességeivel.
Ezt követően a Vértes Múzeumban ismét idegenvezető mesél a csákvári fazekasság történetéről, bemutatja a fazekasok és a régi paraszti családok eszközeit, munkáit. Valamint itt ismerkedhetünk meg Csákvár történetével is.
A kiállított tárgyak nagy része megfogható, egy részük kipróbálható.
Városnéző túránk a Csuta cukrászdában ér véget, ahol megkóstolhatják a 3 éven keresztül az Év Fagylaltja címet elnyerő cukrász finomságait.


Székesfehérvár
Első állomásunk a történelmi belváros, ahol idegenvezető segítségével ismerkedünk meg a város történetével és a nagyrészt barokk épületekkel, továbbá a királyok koronázásának egykor helyet adó Romkerttel.
Betérünk a Ciszter templomba, melynek sekrestyéje 250 éves gyönyörűen kidolgozott, faragott rokokó bútorokat rejt, mely Európa szerte híres.
Sétánk főbb állomásai: Püspöki kút, Hiemer-ház, Országalma, Püspöki Palota, Romkert, Szent István Bazilika, Órajáték, Ciszter templom. A belváros után indulás autókkal a Bory-várba, mely különleges építészeti érték.

 

Fehérvárcsurgó
Indulás csoportosan a Fecskepalotából a 30 km-re lévő szépen felújított Károlyi kastélyba.
A kastély és a család történetét és helyiségeit idegenvezető mutatja be.Csókakő
A Fecskepalotától 16 km-re található Csókakő, ahol Fejér megye egyetlen középkori vára látható.
A vár teljes rekonstrukciója 2014 tavaszán fejeződött be. Gyönyörű kilátás nyílik innen a Vértes településeire és a szemben lévő Bakonyra. A gyerekek számára játszótér, a szülők részére tűzrakó hely is található itt.

 

Majk
Üdülőnktől 20 km-re található Majk, ahol idegenvezető segítségével ismerkedhetünk meg a Kamalduli remeteség történetével, a barokk cellaházaival és a főépülettel.

 

Felcsút, Pancho Aréna

A stadion és Puskás Ferenc hagyatékának megtekintése. A bejárás során a látogatók olyan helyekre juthatnak el, ahová egyéb esetekben csak a játékosok, újságírók és a VIP vendégek mehetnek, pl.: vendégöltöző, bemelegítő terem, sajtószoba, sajtótájékoztató terem, VIP szektor, páholyok stb.
Igény esetén a vendégek valamelyik műfüves pályán egy rövid meccset is játszhatnak az Akadémia egyik csapatával. Ez utóbbi program csak abban az esetben valósul meg, ha az Akadémia csapatának nincs egyéb elfoglaltsága és vállalják a meccset.