Gasztronómiai programok


Grillezés
A nyaralás utolsó napján lehetőséget kapnak a vendégek, hogy közösen készítsék el a vacsorájukat (üdülőnk munkatársának segítségével). Mi biztosítjuk a grillezéshez szükséges alapanyagokat (hús, zöldségek, kenyér), és egyéb eszközöket (boronatárcsa, tűz). A vendégek pedig közösen készítik el a salátát és sütik meg a húsokat. A jó hangulat mindig garantált.

 

Bográcsozás
Választott napon vendégeink az általunk biztosított alapanyagokból bográcsban főzik meg a pincepörköltet vacsorára. A bográcsban készült étel mindig érdekesebb a hagyományosan készült ételekkel szemben, hiszen ennek elkészítésére ritkábban nyílik lehetőségünk.Köcsögös bab
Legkülönlegesebb ajánlatunk a köcsögben készült étel. Szintén egy választott napon, vendégeink közreműködésével készítjük el a finomságot. A hozzávalókat biztosítjuk. Érdekesség, hogy a köcsögöt csak egy oldalon éri a tűz melege, mégis mindenütt egyenletesen ízletessé válik a vacsora.

 

Vajköpülés, házi vajkóstolás
Vendégek közreműködésével friss, házi tejszínből, hagyományos úton, fából készült vajköpülővel készítünk vajat. A közös munka után, jól esik elfogyasztani az általunk készített készterméket.Kemencés sütés
Délelőtt vagy délután sütőasszonyunk valamelyike üzembe helyezi vendégkonyhánk kemencéjét, amiben vendégeink édes (kakaós és fahéjas csiga, lekváros bukta) vagy sós (krumplis és medvehagymás pogácsa) finomságokat süthetnek.